Ольгинська селищна військово-цивільна адміністрація

Донецька область, Волноваський район

Новини

Дата: від до Скинути
06 Січня, 2022 р., 16:05
«ПРИЙШЛА КОЛЯДА НАПЕРЕДОДНІ РІЗДВА»
06 Січня, 2022 р., 07:43
Святвечір - останній день великого різдвяного посту і вечір напередодні Різдва. Православні витримують сьогодні останній день великого різдвяного посту, який вважається найсуворішим. Свято прийнято відзначати в колі сім'ї. На стіл ставлять 12 пісних страв, серед яких обов'язково повинна бути кутя. За традицією нічого не їли до першої зірки. Хрещеники приносять своїм хрещеним батькам увечері 6 січня кутю. За народною традицією напередодні Різдва прийнято колядувати і прославляти Христа: «Натовпи колядників, парубки особливо, дівчата особливо поспішали з однієї вулиці в іншу». Парубки співали колядки, прославляли господарів, а господарі висовувалися з вікон з ковбасою чи шматком пирога. Парубки і дівчата підставляли мішки і підхоплювали свою здобич ». За давніми українськими віруваннями в ніч перед Різдвом розгортається боротьба темних і світлих сил: «... чорт, якому остання ніч залишилася хитатися по білому світу і вивчати гріхам добрих людей, завтра ж, з першими дзвонами до заутрені, побіжить без оглядки, піджавши хвіст, у свій барліг ». У Святвечір і на Різдво не можна надягати одяг чорного кольору. Заборонено лаятися і сваритися.Не можна ображати тварин. Всі домашні справи потрібно закінчити до 6 числа. Винятком вважають приготування святкових страв. У цей день категорично не можна відмовляти в гостинності навіть незнайомим людям. Не рекомендується спізнюватися до столу або залишати стіл під час вечері.
05 Січня, 2022 р., 17:08
Співробітництво з військовими - невід'ємна частина роботи військово-цивільної адміністрації. Було обговорено питання щодо можливостей використання дороги Миколаївка-Новотроїцьке. За результатами обговорення досягнуто домовленостей про користуватися дорогою екстренними службами, сільськогосподарською технікою, службовою технікою.
05 Січня, 2022 р., 16:55
05 січня 2022 року під керівництвом в.о. голови Ольгинської селищної ВЦА Олександра Куропятника відбулася щотижнева апаратна нарада  з керівниками структурних підрозділів військово-цивільної адміністрації.
31 Грудня, 2021 р., 13:52
       Шановні мешканці Ольгинської селищної ВЦА!
31 Грудня, 2021 р., 11:50
ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19
31 Грудня, 2021 р., 09:34
Відповідно до Закону "Про оцінку впливу на довкілля" ПАТ "Великоанадольський вогнетривкий комбінат"  надає Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля. 
30 Грудня, 2021 р., 09:58
Як отримати пакунок малюка, єПідтримку, довідку ОК-7 або зареєструвати місце проживання чи отримати соціальну допомогу? Усі відповіді є на Гіді з держпослуг! Підготували добірку ТОП-10 держпослуг, які українці шукали на порталі у 2021 році.
30 Грудня, 2021 р., 07:44
29.12.2021 рік – дата проведення заходу

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь