Ольгинська селищна військово-цивільна адміністрація

Донецька область, Волноваський район

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури повідомляє

Дата: 04.10.2022 23:26
Кількість переглядів: 98

У полку колаборантів прибуло – заочно повідомлено про підозру «виконуючому обов’язки голови адміністрації» окупованого селища на Донеччині

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю смт Володимирівка Волноваського району заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року колишній працівник промислового підприємства регіону почав добровільно співпрацювати з окупаційною владою рф, обійнявши псевдопосаду тимчасово виконуючого обов’язки голови «адміністрації смт Володимирівка Волноваського району» фейкового утворення «днр».

Підозрюваний співпрацює з так званою військовою комендатурою окупантів, бере участь у спільних нарадах, здійснює видачу «перепусток» для виїзду громадян за межі селища, визначає черги ремонту будівель, складає списки осіб на отримання пенсійних виплат та іншої соціальної допомоги від рф і псевдореспубліки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу слідчого управління за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь