Ольгинська селищна військово-цивільна адміністрація

Донецька область, Волноваський район

Інформація про якість питної води

Дата: 15.12.2021 12:11
Кількість переглядів: 445

Шановні мешканці Ольгинської селищної ВЦА!

Серед мешканців нашої громади активно поширюється інформація про небезпечність вживання води з-під крану.

Доводимо до Вашого відому, що на офіційному сайті комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» повідомляється про погіршення якості води у річці Сіверський Донець. Зазначається, що у води з’явилися нехарактерні запахи. Для визначення вмісту пестицидів та амонію у водах річки фахівці компанії відібрали проби води. За результатами дослідження виявлено незначне збільшення фонових значень у річці Сіверський Донець. Враховуючи цю ситуацію, було змінено режими роботи фільтрувальних станцій із застосуванням перманганату калію та активованого вугілля.

Наразі продовжується робота над з'ясуванням причин погіршення якості води джерела спільно з лабораторною службою Північно-Донецького басейнового управління водних ресурсів та департаментом екології.

З питанням про якість води у Волноваському районі журналісти газети «Наше слово» звернулися до начальника Волноваського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Віктора Тішковського. За словами керівника господарства, нещодавно всім водоканалам надійшла інформація, що лабораторною службою Компанії «Вода Донбасу» з 25 листопада спостерігається збільшення концентрації амонію у воді річки Сіверський Донець в районі міста Ізюм Харківської області, через що було скориговано роботу фільтрувальних станцій. Проте вже сьогодні на селекторній нараді лабораторія компанії  доповіла, що в каналі Сіверського Донця відбувається зменшення амонію. Ймовірна причина забруднення – потрапляння у воду гербіцидів, добрив з полів в районі міста Ізюм. Також Віктор Тішковський повідомив, що на Великоанадольській фільтрувальній станції щоденно беруться проби води. Показники якості води в межах норми. «Вода до нас заходить з трохи підвищеними показниками амонію, але після обробки на виході характеристики води відповідають санітарним нормам», – зазначив керівник Волноваського водоканалу.

Підсумовуючи, Віктор Тішковський зазначив, що вживати воду можна. Але, можливо, поки що буде відчутний трохи неприємний запах, схожий на аптечний, корвалол, а також на поверхні води можна побачити білу пінку. Проте загрози життю це не несе.

Начальник Управління Держпродспоживслужби у Волноваському районі Валерій  Комар зазначає, що у Волноваському  районі був посилений контроль за якістю води. Вода контролюється щоденно як на Великоанадольській фільтрувальній станції, так і в  резервуарах, з яких забезпечуються водою мешканці Волноваського району. На сьогодні відхилень немає – якість води відповідає ДержСанПіНу. Загрози здоров’ю  мешканців району немає.

Ольгинською селищною ВЦА 14.12.2021 року  направлені запити  начальнику Волноваського ВУВКГ, начальнику управління Держпродспоживслужби у Волноваському районі щодо якості питної води. Про надану інформацію керівниками відповідних підприємств буде повідомлено додатково. 

 


Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь