Ольгинська селищна військово-цивільна адміністрація

Донецька область, Волноваський район

Інформація про якість питної води

Дата: 15.12.2021 12:11
Кількість переглядів: 471

Шановні мешканці Ольгинської селищної ВЦА!

Серед мешканців нашої громади активно поширюється інформація про небезпечність вживання води з-під крану.

Доводимо до Вашого відому, що на офіційному сайті комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» повідомляється про погіршення якості води у річці Сіверський Донець. Зазначається, що у води з’явилися нехарактерні запахи. Для визначення вмісту пестицидів та амонію у водах річки фахівці компанії відібрали проби води. За результатами дослідження виявлено незначне збільшення фонових значень у річці Сіверський Донець. Враховуючи цю ситуацію, було змінено режими роботи фільтрувальних станцій із застосуванням перманганату калію та активованого вугілля.

Наразі продовжується робота над з'ясуванням причин погіршення якості води джерела спільно з лабораторною службою Північно-Донецького басейнового управління водних ресурсів та департаментом екології.

З питанням про якість води у Волноваському районі журналісти газети «Наше слово» звернулися до начальника Волноваського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Віктора Тішковського. За словами керівника господарства, нещодавно всім водоканалам надійшла інформація, що лабораторною службою Компанії «Вода Донбасу» з 25 листопада спостерігається збільшення концентрації амонію у воді річки Сіверський Донець в районі міста Ізюм Харківської області, через що було скориговано роботу фільтрувальних станцій. Проте вже сьогодні на селекторній нараді лабораторія компанії  доповіла, що в каналі Сіверського Донця відбувається зменшення амонію. Ймовірна причина забруднення – потрапляння у воду гербіцидів, добрив з полів в районі міста Ізюм. Також Віктор Тішковський повідомив, що на Великоанадольській фільтрувальній станції щоденно беруться проби води. Показники якості води в межах норми. «Вода до нас заходить з трохи підвищеними показниками амонію, але після обробки на виході характеристики води відповідають санітарним нормам», – зазначив керівник Волноваського водоканалу.

Підсумовуючи, Віктор Тішковський зазначив, що вживати воду можна. Але, можливо, поки що буде відчутний трохи неприємний запах, схожий на аптечний, корвалол, а також на поверхні води можна побачити білу пінку. Проте загрози життю це не несе.

Начальник Управління Держпродспоживслужби у Волноваському районі Валерій  Комар зазначає, що у Волноваському  районі був посилений контроль за якістю води. Вода контролюється щоденно як на Великоанадольській фільтрувальній станції, так і в  резервуарах, з яких забезпечуються водою мешканці Волноваського району. На сьогодні відхилень немає – якість води відповідає ДержСанПіНу. Загрози здоров’ю  мешканців району немає.

Ольгинською селищною ВЦА 14.12.2021 року  направлені запити  начальнику Волноваського ВУВКГ, начальнику управління Держпродспоживслужби у Волноваському районі щодо якості питної води. Про надану інформацію керівниками відповідних підприємств буде повідомлено додатково. 

 


Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь