Ольгинська селищна військово-цивільна адміністрація

Донецька область, Волноваський район

Волноваський РЦЗ інформує

Дата: 26.11.2021 11:59
Кількість переглядів: 402

Волноваський районний центр зайнятості

26.11.2021 рік – дата проведення заходу

 

У Волновасі проведено Всеукраїнський тиждень

професійної (професійно-технічної) освіти

 

З 22  по 26 листопада в рамках Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти фахівці Волноваського районного центру зайнятості провели низку профорієнтаційних заходів зі школярами Мирненської, Ольгінської та Хлібодарівської громад.

Одним з найголовніших чинників при виборі професій для молоді є розділення їх на престижні та непрестижні. Сучасний світ розвивається дуже стрімко, тепер модно бути блогерами, програмістами, авторами ігор та програм. Але існують професії, які будуть вічними. Зараз стрімко розвиваються не лише інформаційні технології й банківські системи, а й будівництво та промисловість. Дослідження фахівців вказують на те, що ринок праці вже кілька років як перенасичений юристами, економістами, соціальними працівниками. Натомість популярності набувають робітничі професії. Це слюсарі, токарі, теслярі, зварювальники, муляри, кранівники, кухари, водії тощо. На сьогоднішньому ринку праці 56 % вакансій – це робітничі професії. І потреба у таких працівниках щороку зростає. Саме тому на захід були запрошені представники таких учбових закладів, як Волноваське професійно-технічне училище, Маріупольський фаховий коледж ДВНЗ ПДТУ та Маріупольський професійний ліцей автотранспорту. Під час заходу школярам була надана інформація про умови вступу до навчальних закладів, навчання та за необхідності проживання у гуртожитках. Також учні переглянули презентаційні відео робочих професій та закладів освіти, а також відеоматеріали марафону «Руйнуємо стереотипи».

«Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше "дається" і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше — не схибити», - зазначила заступниця начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Олена Беспалько.

 

Фото без опису

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь